Головна » 2020 » Квітень » 2 » Балаклійським лісгоспом на весні 2020 року висаджено понад 238 тисяч сіянців.
11:51 AM
Балаклійським лісгоспом на весні 2020 року висаджено понад 238 тисяч сіянців.

Цьогоріч  весняна лісокультурна кампанія почалася рано. Причини цьому – винятково тепла зима та брак вологи. Тож лісівникам довелося працювати хоч і швидко, але надзвичайно ретельно, адже при таких погодних умовах дати життя новому якісному лісу надзвичайно важко. Саме тому посадці передувала кропітка праця: заготівля лісового насіння, його обробка, відбір та збереження у спеціальних холодильних камерах, вирощування високопродуктивних сіянців, очистка ділянок та підготовка ґрунту. 

Не дивлячись на складнощі, працівники ДП «Балаклійський лісгосп» спрацювали «на відмінно»: були створені молоді лісові культури на площі 28,6 га ( з них культури дуба 7,2 га). Проведено доповнення лісових культур  на площі 24,9 га. Всього висаджено понад 238 тисячу сіянців.
Для того, щоб забезпечити осінню лісокультурну кампанію власним якісним садивним матеріалом, у розсадниках та теплицях  ДП «Балаклійського лісгосп» заплановано висіяти насіння на загальній площі 0,4 Га. ( Першочергово було висіяне насіння дуба на площі 0,1 га роботи по висіванню будуть інших порід тривати)

У зв'язку з карантином, було скасоване залучення громадськості в запланованих акціях з висадки дерев. До ведення карантину апаратом лісгоспу та силами лісової охорони Берестянського лісництва було створено «Новорічну плантацію»  на площі 4,0 га.

 Однак запевняємо, що весняна лісокультурна компанія відбувається за графіком. Лісівники, дотримуючись правил та рекомендацій щодо захисту під час карантину, виконують всі необхідні плани з відтворення лісів Балаклійщини.

Переглядів: 285 | Додав: esc2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar