Головна » 2019 » Травень » 20 » Боротьба проти рудого соснового пильщика
3:14 PM
Боротьба проти рудого соснового пильщика

Велике значення в обмеженні чисельності рудого соснового пильщика мають різні природні вороги та хвороби. Активними винищувачами шкідника є лісові мурашки, хижі клопи та павуки. Яйцями живляться личинки золотоочок, хижі кліщі, у зимуючий час – синиці. Еонімф у коконах знищують землерийки та дрібні гризуни . Понад 90 видів їздців і мух тахін є паразитами шкідника. У прохолодну й дощову погоду відбувається масова загибель личинок від вірусних , бактеріальних і  грибкових хвороб.

Природно кліматичні умови району розташування Балаклійського лісгоспу є сприятливими для розвитку та розмноження рудого соснового пильщика. Внаслідок цього ці шкідники формують осередки масового розмноження на території лісгоспу. В цьому році в Балаклійському лісництві на площі 250 га спостерігалося на молодняках пошкодження хвої від 50 до 90 % .

З метою збереження задовільного санітарного стану молодняків були проведені лісозахисні заходи з застосуванням хімічного препарату « Фастак » , дозволеного до використання у лісовому господарстві України.

 

Відділ лісового господарства,

охорони та захисту лісу

Переглядів: 254 | Додав: esc2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar