Головна » 2018 » Квітень » 26 » ДП “Балаклійське лісове господарство” підбиває підсумки щорічної всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»
2:35 PM
ДП “Балаклійське лісове господарство” підбиває підсумки щорічної всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

      Розуміючи необхідність виховання у підростаючого покоління шановливого ставлення до природи, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, як одного з основних компонентів збереження екологічної рівноваги на планеті, Державне агентство лісових ресурсів, за підтримки Міносвіти та Товариства лісівників України, з 2006 року проводить щорічну Акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Акція стартує у Всесвітній день лісу. 21 квітня і триває до “Дня довкілля” яке цього року в Україні відзначається 21 квітня.

       Балаклійський лісгосп за свою історію перетворив чимало неродючих піщаних земель, сільгоспугідь та ярів  на лісові масиви і  захисні смуги. Цей шлях тернистий  оскільки  потрібно садити та доповнювати, доглядати та оберігати  не зважаючи ні на що не один а десятки років доки не буде отримано необхідний результат. На теперішній час основна задача — це відновлення лісів  після господарської діяльності і створення стійких до умов зростання насаджень.

В цьому році ДП “ Балаклійський лісгосп” в рамках акції відбулись така кількість заходів:  3  пізнавально-ознайомчих заходи, в яких лісова охорона ДП “Балаклійського лісгоспу” звернула увагу учнівської молоді  про   важливість збереження лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення важливості створення лісових  насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді взяти участь у роботах з відновлення лісів.

Тому що, штучне поновлення лісу передбачає  закладання насаджень шляхом садіння сіянців, саджанців, живців чи посівом насіння. Важко переоцінити значення невтомної, хоч, може, і не завжди помітної і належним чином оціненої праці лісівників для народу, її землі. Адже, навряд чи багато хто знає, що кожен другий гектар українських лісів рукотворний, тобто посаджений, виплеканий і збережений поколінням лісівників.

Також відбулися заходи з благоустрою території, в цілому учасниками акції стали 28 чоловік учнівської на студентської молоді.

Заключним етапом акції стала посада лісових культур, де спільними зусиллями проведено садіння сіянців Сосни звичайної на ділянці Високобірського лісництва  квартал 80 виділ 5 підвиділ 1 площею 0,9 га.

В посадці прийняли участь 18 учнів серед яких є  переможці змагань серед шкільних лісництв команда Балаклійського навчально-виховного комплексу - Високобірське шкільне лісництво 

Заступник директора Корнієнко Володимир Володимирович.  та головний лісничий Оробей Віктор Вікторович, розповіли учасника посадки про проведення лісокультурної кампанії 2018 року на  Державному підприємстві “ Балаклійський лісгосп” і актуальність проведення Акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках».

Помічником лісничого Високобірського лісництва Борщом Сергійом Івановичем було проведено первинний інструктаж з техніки безпеки при проведенні лісокультурних робіт, а також екскурсія по розсаднику декоративних рослин який є на території лісництва основним напрямком якого є вирощування рослин у відкритому ґрунті, де вирощуються різноманітні види і сорти декоративних рослин, штамбові і щеплені форми хвойних і листяних кущів і дерев.

Перед початком пам’ятної посадки начальник відділу л.г., озл Коновалов Сергій Олександрович, ознайомив юних лісівників з правилами посадки сіянців та умовами   протипожежної безпеки при перебуванні в лісах.

           По завершенню посадки головний лісничий Оробей В.В. підвів підсумки заходу в рамках акції, а заступник директора Корнієнко В.В. провів профорієнтаційну роботу лісгоспу з шкільним лісництвом та учнівською молоддю, бо жодна справа в лісовому господарстві звичайно  не може обійтись  без людей які вкладають частинку своєї праці та душі в кожен сіянець, в кожне деревце. ДП «Балаклійський лісгосп»  зацікавлене в підготовці кваліфікованих кадрів. Тож десять учнів, які забажають працювати в лісгоспі, мають змогу вступити до вищих навчальних закладів і навчатись за кошти підприємства.

 

Школярі з задоволенням і гордістю залишились від свої роботи, молодь на практиці  отримала незабутній досвід та бажання не зупинятись на досягнутому. Ну, і звичайно, після нелегкої але плодотворної роботи, втомлених, але щасливих дітей, чекала справжня польова кухня зі смачною кашею.

Відділ лісового господарства, охорони та захисту лісу

ДП «Балаклійський лісгосп».

Переглядів: 569 | Додав: esc2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar