Головна » 2018 » Квітень » 11 » Початок пожежонебезпечногоперіоду в Балаклійському районі.
2:24 PM
Початок пожежонебезпечногоперіоду в Балаклійському районі.

 

"Наказом по Державному підприємству «Балаклійське лісове господарство» № 87 від   05 квітня 2018 року було розпочато пожежонебезпечний період 2018 року.

     У зв’язку з настанням сухої вітряної погоди підвищується пожежна небезпека в лісах. В даний період розпочинається масовий виїзд населення в вихідні та святкові дні в лісові насадження для відпочинку, що майже завжди супроводжується розведенням багать. Це і являється порушенням вимог пожежної безпеки в лісах України.

        Відповідно до статті 77 КУпАП «Порушення вимог пожежної безпеки в лісах» : тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, -тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

        Відповідно до статті 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинних залишків» : випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння -тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, -тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

     Виходячи з вищевикладеного, Державне підприємство «Балаклійське лісове господарство» просить Вас дотримуватись правил пожежної безпеки і не чинити противоправних дій з вогнем, що може привести до значних матеріальних втрат, завдати великої шкоди природному середовищу та здоров’ю  людини." - зі слів головного лісничого ДП "Балаклійський лісгосп" Оробея Віктора Вікторовича

Переглядів: 299 | Додав: esc2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar