Головна » 2018 » Серпень » 21 » 16 серпня 2018 року відбулось громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля.
10:49 AM
16 серпня 2018 року відбулось громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля.

16 серпня 2018 року відбулось громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля. Реєстраційна справа в Єдиному реєстрі з оцінку впливу на довкілля №2018518817

Згідно «Санітарних правил в лісах України» (зі змінами та доповненнями)  проведення санітарно-оздоровчих заходів, а саме суцільних санітарних рубок на лісових  ділянках на даний час потребують на площі 36,0 га. Дані лісові ділянки представлені молодняками у віці від 10 до 33 років які були пошкоджені лісовими пожежами. По Балаклійському лісництву постраждало лісове насадження в урочищі Борщівський ліс  (що відноситься до території Балаклійської міської ради) під час надзвичайної ситуації яка відбулась   23 березня 2017 на  року військовій частині  А 1352 . Також постраждала лісова ділянка  по Савинському лісництву що прилягає до території  ТОВ «А.П.С.» на якій виникла пожежа та поширилась на прилеглу територію підприємства, яка відноситься до території Морозівської сільської ради.

У відповідності до пункту 21 частини 2 статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» на суцільні рубки понад 1 гектар  проведена “Оцінка впливу на довкілля” проведена представником Міністерства екології та природних ресурсів України за участю керівництва ДП «Балаклійський лісгосп» та громадськості Балаклійського району.

Всі необхідні матеріали такі як копії акту лісопатологічного обстеження, матеріали інструментальних зйомок, фотографії тощо по даним ділянкам були викладені більш детально у Звіті з оцінки впливу на довкілля  планової діяльності Державного підприємства «Балаклійське лісове господарство» за реєстраційним номером 2018518817 в Єдиному реєстрі з оцінку впливу на довкілля.

Планова діяльність підприємства буде проводитись на території Балаклійського району.

Не проведення даних заходів може привести до негативних наслідків оскільки вказані лісові ділянки не відновляться природним шляхом  через жорсткі природно-кліматичні умови.

Під час проведення планової діяльності мінімізовані  негативні впливи на наступні фактори:

  • На атмосферне повітря;
  • На водне середовище;
  • На ґрунтовий порив;
  • На рослинний світ;
  • На тваринний світ;
  • Соціальний вплив.

Шляхом проведення відповідних заходів, формуються стійкі насадження з різних порід, характерними для лісо-рослинної зони. Стан лісів залежить від рівня його охорони від пожеж, шкідників та хвороб, догляду за санітарним станом, регулювання породного складу, тощо. Все це забезпечується при виконанні лісівничих заходів.

         При здійсненні планової діяльності будуть дотриманні всі вимоги чинного законодавства України.

 

Відділ лісового господарства

охорони та захисту лісу

Переглядів: 297 | Додав: esc2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar