Головна » 2020 » Травень » 22 » Боротьба з лісовими пожежами
8:06 AM
Боротьба з лісовими пожежами

Важливим фактором у боротьбі з лісовими пожежами є їх попередження, а при неможливості уникнення, вчасне виявлення.

Так, 20 травня 2020 комісія у складі головного інспектора відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Харківській області  Артема ФОМІНА, головного фахівця відділу організації реагування та готовності підрозділів управління реагування на надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Харківській області Дмитро СИНЬКО,  начальник відділу організації охорони і захисту лісу, мисливського господарства та охорони праці Сергія ЖЕЛТОНОГА було проведено визначення стану готовності сил та засобів на території Державного підприємства «Балаклійське лісове господарство» в пожежонебезпечний період 2020 року. У ході перевірки  встановлено, що розроблені необхідні плани організаційно-технічних заходів щодо попередження та боротьби з лісовими пожежами, видані накази про закріплення водіїв за пожежними автомобілями та про підготовку до початку пожежонебезпечного періоду та проведення інженерно-технічних заходів з облаштування лісових масивів.

Оскільки основною причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор, працівники ДП «Балаклійський лісгосп» та рятувальники проводять профілактичну протипожежну пропаганду серед населення.

Крім того, в особливо складні, в пожежному відношенні періоди, створюються мобільні групи, до складу яких залучаються працівники правоохоронних органів, екологічних служб та рятувальники. Під час патрулювання лісів фахівці нагадують прихильникам відпочинку на природі правила пожежної безпеки і наслідки нехтування ними.

Забезпечення збереження лісового фонду від лісових пожеж є одним з головних завдань ДП «Балаклійський лісгосп» оскільки Харківська область є однією з найпожежонебезпечних в країні.

При гасінні лісових пожеж відмічена належна взаємодія з органами місцевого самоврядування.

Значна допомога в гасінні лісових пожеж та виконанні протипожежних заходів, введені в дію мобілізаційно-оперативних планів гасіння лісових пожеж надана  Балаклійською районними адміністраціями.

Гасіння лісових пожеж на початковій стадії здійснюють відповідні структурні підрозділи ДП «Балаклійський лісгосп» на чолі с керівництвом підприємство.

В поточному році — вже було ліквідовано 1 випадок низової лісової пожежі  за участю  ДСНС.

         Також на підприємстві разом з працівниками УКРНДІЛГ розроблений проект «Лісова дорога» з допомогою якого краще виявляти лісові пожежі.

 Лісовою охороною підприємства систематично проводять профілактично-роз’яснювальну роботу з населенням стосовно дотримання вимог пожежної безпеки у лісах, виявлення порушників цих вимог і притягнення їх до адміністративної відповідальності.

Переглядів: 263 | Додав: esc2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar