Головна » 2018 » Квітень » 23 » Короїди вже в Андріївському лісництві
1:33 PM
Короїди вже в Андріївському лісництві

19 квітня 2018 року на території Андріївського лісництва начальником відділу нагляду та прогнозу ДСЛП «Харківлісозахист»  Кучерявенко Т.В. в присутності державної лісової охорони Андріївського лісництва було проведено лісопатологічне обстеження соснових насаджень з метою визначення причин всихання .

     Поточне лісопатологічне обстеження проведено на площі 150,0 га.  На площі 73,5 га було виявлено погіршення санітарного стану соснових насаджень внаслідок пошкодження зони товстої кори стовбурів личинками шестизубого короїда-стенографа. На ділянках всихання відмічається куртинне всихання деревостанів. За кількістю переважають дерева Vкатегорії санітарного стану – на деревах відсутня хвоя.

    При огляді стовбурів дерев ІІІ та ІVкатегорій санітарного стану відмічається відшарування кори від стовбура, під якою присутні поверхневі червоточини личинок короїду; виявлено ознаки ураження пліснявими грибами (синева деревини). Внаслідок заселення стовбура у зоні товстої кори пошкоджується деревина. Осередок ксилофагу характеризується як хронічний – масове розмноження короїда – стенографа відбувається в умовах послаблення деревостану кореневою губкою минулих років.

   Відділ лісового господарства, охорони та захисту лісу

   ДП «Балаклійський лісгосп».

Переглядів: 331 | Додав: esc2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar