Головна » 2018 » Квітень » 12 » Випалювання сухої рослинності в Балаклійському районі
1:26 PM
Випалювання сухої рослинності в Балаклійському районі

        Щорічно, після танення снігу із настанням сонячної сухої погоди навесні, Балаклійські лісівники починають гасити чужі вогнища, щоб зберегти лісові насадження від пожеж. Масштаби безвідповідального випалювання жителями Балаклійського району минулорічного травостою – шалені. Такі дії горе-фермерів спричинюють забруднення атмосферного повітря, знищення рослинного і тваринного світу, поширення вогню в лісові масиви. Задимленість є причиною ряду автокатастроф, а вийшовший з під контролю вогонь нищить будівлі, залишаючи мешканців без житла. Навіщо люди підпалюють суху траву? Існує кілька «мотивацій»: хтось думає, що торішня трава не смакуватиме худобі, тому її варто спалити. Інші ж вважають, що зола, яка утворилася внаслідок спалювання трави, слугуватиме добривом для землі.

     «Але це хибні думки наших громадян . Цього не треба робити взагалі. Хто так каже - це тільки ледачі, які не хочуть викошувати суху траву. Минулорічну траву потрібно просто скошувати, для того щоб потім не палити» - сказав Заступник директора Корнієнко Володимир Володимирович.

       З 9 по 11 квітня  пожежними автомобілями Державного підприємства «Балаклійське лісове господарство» разом з працівниками Балаклійського РВ ГУ ДСНС  в Харківській області  здійснювалися виїзди в природні екосистеми на гасіння сухої травяної рослинності. Завдяки вмілим діям керівництва пожеж в лісові насадження допущено не було.     

        

Переглядів: 309 | Додав: esc2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar